Обърнете внимание на тези 4 симптома!Може да разкриват рак

https://zdravno.net/bolesti/obarnete-vnimanie-na-tezi-4-simptomamozhe-da-razkrivat-rak/53291 Zdravno.net
Обърнете внимание на тези 4 симптома!Може да разкриват рак

Ракът поразява все повече хора по света

Добре е да се знаят някои признаци, които поне в началото предупреждават за наличието на тумори.Няма част на тялото, която да не бъде засегната от раково заболяване. Но признаците могат да бъдат различни.

Колкото по-рано се хване болестта, толкова по-добре и по-лесно се лекува. Някои признаци лесно се улавят, други се бъркат с други здравословни проблеми.

Но американски спецове са посочили четири признака, които може да са много специфични или да приличат на признаци на други болести. Но истината е, че като ги забележите, обърнете им необходимото внимание. Особено щом се превърнат в хронични и ви тормозят повече от две седмици.

Един от симптомите са упоритата кашлица. Ако не минава повече от две седмици, тогава това е повод за тревога. Особено ако е суха, това може да разкрива, че имате рак на белите дробове.

Постоянното главоболие също е тревожен признак. Особено ако не минава повече от четиринадесет дни. Дори тогава, когато използвате лекарства срещу болките в главата. Това може да е сигнал, че имате рак в мозъка.

Друг тревожен сигнал е, когато изпитвате болка в която и да е част на тялото. И то постоянна. Която болка не се повлиява от никакви лекарства, каквито и да са те.

Изпитвате ли почти перманентна умора, това също е повод да сте нащрек. Червената лампичка трябва да ви светне, понеже може да се окаже лимфом или левкемия.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.