Опасна кашлица? Ето по какво да я познаете

https://zdravno.net/bolesti/opasna-kashlica-eto-po-kakvo-da-ya-poznaete/127510 Zdravno.net
Опасна кашлица? Ето по какво да я познаете

Грип, настинка или повечето от вирусните болести протичат с кашлица

Тя се получава и при остри респираторни заболявания, както и при коронавирусна инфекция. При правилно домашно лечение, като и при липсата на други болезнени признаци кашлицата минава в период от една седмица до десетина дни.

Кашлицата, която е предизвикана от лека форма на Ковид, може да отшуми от десетина дни до две седмици.

Със старта на остра респираторна вирусна инфекция или при грип болните се оплакват от суха кашлица. Когато е на този етап, развитието на болестта може да се предотврати. Защото инфекцията е само в гърлото и все още не е слезнала в дихателните пътища.

При това положение е важно да стоите в леглото си, да вдишвате по-често, да си правите гаргара и да пиете топли течности. Целта на тези упражнения е да омекотите лигавицата, както и да предизвикате отделяне на храчки. Тогава, след сухата кашлица, идва влажната.

В такъв период от развитието на заболяването трябва да направите така, че храчките да се освобождават. И да не пропуснете момента кашлицата да се превърне в по-тежка форма.

По-тежките заболявания тя преминава за седмица –две, но ако продължите да кашляте, тогава трябва да се обърнете към лекар.Сериозните проблеми са слуз и кръв в храчките.Когато кашляте, може да ви заболи дори рамото или под лопатката.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.