Опасна ли е бирата за мъжката плодовитост?

https://zdravno.net/bolesti/opasna-li-e-birata-za-mazhkata-plodovitost/114290 Zdravno.net
Опасна ли е бирата за мъжката плодовитост?

Много от мъжете са почитатели на бирата

Пенливата напитка се пие, както през горещите летни дни, така и през студените зимни месеци. Но употребата й не е толкова безвредна, алармират спецовете.

Но бирата може да доведе до безплодие. Защото съдържа вещества, които по устройство приличат на женските полови хормони. В резултат мъжките полови хормони стават като количество по-малко от женските, което е притеснително и нездравословно.

Получават се доста нарушения, в резултат на това. След като, благодарение на редовната консумация на бира, мъжките хормони намаляват, тогава и обема на тестисите намалява.Това, от своя страна, намалява и броят на сперматозоидите, които са годни за възпроизводство. Това състояние е известно, сред експертите, като олигозооспермия.

Бирата променя  и структурата на мъжките зародишни клетки. Те се състоят от глава, тяло и опашка, позната още като камшиче. Последното е необходимо, за да може мъжката оплодителна клетка да достигне до яйцеклетката. Главната част на сперматозоида съдържа много важни вещества, които са необходими за създаването на поколение. Това заболяване е познато като тератозооспермия.При това състояние се променя структурата им.

Промяната на ДНК структурата на сперматозоидите е друг проблем, който докарва на мъжете пиенето на бира.В този случай тя пречи на шанса да се износи бременността докрай.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.