Пазете се!Тези домашни вещи ни докарват рак

https://zdravno.net/bolesti/pazete-setezi-domashni-veshti-ni-dokarvat-rak/110398 Zdravno.net
Пазете се!Тези домашни вещи ни докарват рак

Ракът покосява все повече хора по света

От рак се разболяват все по-млади хора. Освен начина на живот, лошите навици, мръсотията, генните предразположения,  има и някои предмети в дома ни, които могат да ни докарат опасната болест.

Един такъв предмет са мебелите от естествена и изкуствена кожа.Защото кожата за мебели се обработва с материали и вещества, които имат канцерогенен характер.

Другият предмет, където могат да се струпат канцерогенни вещества в дома ни, това е стария хладилник.Според спецовете, ако той се използва повече от десетина години, може да е предпоставка за развитие на рак.

В хладилниците се размножават различни вредни бактерии и микроорганизми. Пластмасата и металите, от които са изградени хладилниците, също са предпоставка за развитие на рак.

В килимите и пердетата също се натрупват опасни бактерии и микроорганизми. Канцерогенни материали се използват при направата и на килимите.

Почистващите препарати съдържат токсични вещества, като много от тях са с канцерогенен характер.Сред тях най-опасен е формалдехидът, затова трябва да се избягват продукти, които го съдържат.

В гардеробите и килерите се натрупват дрехи, обувки и други предмети, по които се натрупва прах и канцерогенни вещества.

Диваните също спадат към тази група. С течение по времето в тях се натрупват акари, прах, мъртви клетки от кожата.Освен това са  направени от материали, в които се съдържат канцерогенни вещества.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.