Пчелна отрова ще ни спасява от рак?

https://zdravno.net/bolesti/pchelna-otrova-shte-ni-spasyava-ot-rak/54705 Zdravno.net
Пчелна отрова ще ни спасява от рак?

Пчелната отрова може да се бори с едни от най-страшните болести на планетата

Руски учени са разработили специално лекарство, което включва в състава си пчелната отрова.

То е изпитано върху животни и се е доказала неговата ефективност  срещу бича на хилядолетието-рака.

Лекарството е използвано в продължение на години върху плъхове, но окончателната проверка все още не е готова.Спецовете са изненадани, че отровата може да се използва като средство срещу рак.Вече е установено с категорична сигурност, че отровата на бразилската осанка може да унищожи раковите клетки.

Специалистите разработват технологии, които да изолират лекарствени съединения от отровата на медоносните пчели  и да създадат аналози.

Експертите са установили, че ензима мелитин, който присъства в отровата на пчелите, има способността да прониква в същността на раковите клетки и да ги унищожават.Ензимът влиза в митохондриите на раковите клетки и задейства механизъм за самоунищожение.

Този ензим може да се използва и при диабет тип 2, както и при различни видове възпаления.

Но официално не са разработени специални препарати от отровата на бразилската осанка, както  и нейни аналози. Спецовете се надяват скоро време да се създадат такива лекарства, които да се борят срещу страшната болест. Освен това лекарството ще има своите немаловажни предимства. И те са, че няма да има никакви странични ефекти.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.