По кои първи признаци разпознаваме множествената склероза?

https://zdravno.net/bolesti/po-koi-parvi-priznaci-razpoznavame-mnozhestvenata-skleroza/119862 Zdravno.net
По кои първи признаци разпознаваме множествената склероза?

Множествената склероза е опасно заболяване, за което още не е открит лек

Има някои първи признаци, по които може да разпознаете тази коварна болест.Едно от тях  е, когато хората с тази диагноза забравят скорошни събития или такива, които им са се случвали в живота. Независимо дали в ежедневието им или преди, на работното място.

Друг признак, освен загуба на паметта е и невъзможност да се ориентират във времето или в пространството.

Тези хора могат да се загубят дори на обичайни за тях места. Освен това не могат да се ориентират в последователността на събитията.

Болните от множествена склероза имат нарушение на зрителния нерв и затова непълно възприемат заобикалящия ги свят.

Друг симптом е промяната на походката. Неуверените движения и спънки в координацията също може да разкриват, че страдате от  тази болест.

Други признаци на опасното заболяване са емоционални разстройства и проблеми в настроението.Може да ви връхлитат депресия, приповдигнато настроението,тревога, да сте раздразнителни, рязко да променяте настроението си.

Всичко това прави общуването с околните доста трудно. Освен това може да изпитвате болка в различни части на тялото, бърза умора, както и неконтролируемо да се изпускате по малка нужда.

Ако забележите тези признаци, веднага се обърнете към специалист.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.