По кои ранни признаци ще познаете Алцхаймер?

https://zdravno.net/bolesti/po-koi-ranni-priznaci-shte-poznaete-alchaymer/111560 Zdravno.net
По кои ранни признаци ще познаете Алцхаймер?

Алцхаймер е дегенеративно заболяване на мозъка

То протича с намаляване на паметта и интелектуалните способности.Над 55 милиона по света страдат от това опасно заболяване, както и други видове деменция. Най-често страдат хора над 65, но болестта поразява и по-млади, между 40 и 50 години.

Но на по-млада възраст не може да се познае упадъка на мозъка. Много от симптомите изглеждат доста естествени и не предизвикват съмнения.

Един от признаците е да забравяме. И то важни дати, предварително планирани неща, разположението на някои улици, къщи и пр. Подобни неща може да говорят за умора или за заетост с други мисли и проблеми. Но това може да говори за намаляване на паметта, на мисленето и води до деменция.

Всякакво обмисляне на проблеми в ежедневието, събитие или ръководене на действие натоварват мозъка. Но щом мозъка работи нормално, това не бива да го затормозява. Същото става  и с боравенето на числата, какво и на елементарни математически задачи. Те са най-естествения начин за загрявка на най-сложния орган в тялото ни.

При заболяването се получава и затруднение с някои елементарни задачи.Това може да се случи в ранните стадии на Алцхаймер, които изискват размисъл.С напредване на болестта е необходимо повече концентрация и размишления за решаването на някои задачи.

При стресови ситуации хората стават по.-малко концентрирани, поради липса на сън или заради изтощителни работни проблеми. Затова не трябва да се шашкате,  а просто да се подложите на изследвания.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.