По кой нетипичен симптом разпознаваме диабета?

https://zdravno.net/bolesti/po-koy-netipichen-simptom-razpoznavame-diabeta/67001 Zdravno.net
По кой нетипичен симптом разпознаваме диабета?

Захарната болест е опасна и вреди на здравето ни

Но често диабет тип 2 протича без симптоми и трудно се открива. Затова болния отива на лекар, след като вече е твърде късно. Поради много е важно да следим състоянието си. Добре е да следим кръвната си захар, също диетата си, като и начина си на живот.

Но едновременно с това е необходимо да обръщаме внимание на сигналите, идващи от тялото ни. Един от тези необичайни признаци е трудното огъване на един или два пръста на ръката ни, все едно са като застинали.

Най-често подобно състояние се наблюдава след сутрешното ставане от сън.

Този признак възниква, понеже изобилието в кръвта най-вече поразява сухожилията. Високата захар в кръвта предизвиква кръстосани връзки измежду молекулите на колагена. Веществото се натрупва около обвивките на сухожилията и в тях, което затруднява еластичността на движенията им.

В резултат на това на човек му е трудно да движи с лекота пръстите на ръката си.

Направени са редица изследвания, които доказват тази теза на спецовете. И това е, че най-често „замръзва“ палеца на ръката ни при сутрешното събуждане.

Това е един от симптомите на диабет тип 2. При това състояние веднага посетете личния си лекар.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.