По ръцете ще познаете от какви болести страдате

https://zdravno.net/bolesti/po-racete-shte-poznaete-ot-kakvi-bolesti-stradate/106941 Zdravno.net
По ръцете ще познаете от какви болести страдате

Различните болести може да се познаят по ръцете

Дължината на пръстите, големината на китката, както и ръкостискането може да разкриват различни болести. Дължината на средния пръст и показалеца показва наличието на артрит. Ако средният пръст е доста по-голям от показалеца, рискът от артрит е по-голям.

По-дългият среден пръст е свързан с естрогена, който пък влияе на артрита на коляното. Треперенето на ръцете може да се появи след приема на антидепресанти или лекарства. Може да се получи и при непрекъснат прием на кофеин. Но ако имате треперене на едната или на двете ръце и то твърде силно, това може да разкрива първите симптоми на Паркинсон.

Имате ли проблеми с бъбреците, това се разбира по оцветяването на ноктите.При експеримент от индийски учени се установило, че потъмняването на горната част на ноктите до кафяво алармира за болест на бъбреците.А появата на тъмна вертикална черта по нокътната плочка може да съобщава за меланом.

За да прецените какъв е рискът от сърдечно заболяване, направете тест с ръкостискане. Колкото по-вяло  и бавно е то, шансовете да се разболеете от болести на сърцето са по-големи. Пръстовите отпечатъци разкриват склонността ви към хипертония. Ако те са по-изографисани и дори завити на къдрици, изложени сте на по-голям риск от високо кръвно налягане.Често срещан симптом на анемията е бледността.Червените петна по дланите на ръцете може да показват чернодробни болести.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.