Помогнете на черния дроб да се пречисти! С тази лесна и вкусна напитка

https://zdravno.net/bolesti/pomognete-na-cherniya-drob-da-se-prechisti-s-tazi-lesna-i-vkusna-napitka/135145 Zdravno.net
Помогнете на черния дроб да се пречисти! С тази лесна и вкусна напитка

Черният дроб е изключително важен, за здравето ни, орган

Той участва в балансирането на кръвната захар. Поглъща токсичните вещества, които попадат всеки ден в тялото ни и ги изхвърля навън.

Той произвежда и жлъчка, която разгражда мазнините и ги превръща в енергия. Черният дроб може да се самопочиства, но е добре и да му помагаме. За тази цел най-добре действа една лесна и много вкусна напитка-стафидена вода, като основната роля се пада на  стафидите.

Стафидите са пълни с фибри и антиоксиданти. Тези вещества помагат на храносмилането и участват в освобождаването на токсини и свободни радикали от тялото ни.

Въпреки че са сушени, те съдържат по-голямо количество хранителни вещества от гроздето.Според учените стафидите съдържат най-много антиоксиданти.

Когато стафидите се накисват във вода, хранителните вещества в тях се усвояват по-бързо и по-пълноценно от тялото. Дори увеличават количеството на антиоксидантите в тях. Пиенето на стафидена вода почиства черния дроб. Отделените токсини по-лесно се изхвърлят от организма под формата на отпадъци.

Как се приготвя стафидена вода? Накисват се 150 г стафиди в 2 чаши вода и се варят 20 минути. Оставя се така да престоят една нощ. На сутринта водата се прецежда и се изпива на гладно. Процедурата се повтаря няколко дни.

Източник: Актуално.ком, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.