Преди лекаря: Признаци, по които да познаете болния черен дроб

https://zdravno.net/bolesti/predi-lekarya-priznaci-po-koito-da-poznaete-bolniya-cheren-drob/124994 Zdravno.net
Преди лекаря: Признаци, по които да познаете болния черен дроб

Черният дроб е един от най-важните органи в тялото ни

Когато черният дроб боледува, целия организъм страда. Той извежда токсините от тялото ни и се грижи да превръща храната в енергия.

Увреденият черен дроб се разбира от това, че човек изпитва често умора, несвързана с физическо натоварване. Освен това боледува ли вашия черен дроб, може да изпитате подуване или чувство на тежест, дискомфорт и дори болка в гордия десен ъгъл на корема ви.

Жълтото покритие на езика, усещането за горчивина в устата, пристъпите на гадене и повръщане, липсата на апетит или подуването на корема също алармират за това състояние.Жълтеникавата кожа на лицето или в очите също сочат за болен черен дроб.

Зачервяване на кожата на дланите също може да сигнализира, че черния ви дроб страда.

И светлите изпражнения може да са сигнал за проблеми с черния дроб. Черният им цвят пък показва, че чернодробното заболяване може да е в напреднал стадий и затова непременно потърсете лекарска помощ.

Когато в корема се задържат течности, краката и глезените се подуват, това също говори за болен черен дроб.

Тъмната урина и  кафява или тъмно оранжева на цвят, може да е признак, че черния ви дроб страда. Причината е, че в нея се натрупва билирубин, който не може да се разгради от черния дроб.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.