Предизвикват ли мултивитамините хипертония?

https://zdravno.net/bolesti/predizvikvat-li-multivitaminite-hipertoniya/52941 Zdravno.net
Предизвикват ли мултивитамините хипертония?

Няма много проучвания за влиянието на мултивитамините върху високото кръвно налягане

При едно от последните експерименти бил установен следния резултат. Приемът на мултивитамини не увеличава рискът, в краткосрочен или дългосрочен план, за появата на хипертония. Но, от друга  страна, това не намалява вероятната опасност от развитието на високото кръвно налягане.

Някои от по-предишните изследвания сочат, че приемът на мултивитамини могат да помогнат да се понижат стойностите на високото кръвно налягане при хора, изложени от риск да заболеят от различни опасни сърдечни болести. Но малко са експериментите, потвърждаващи тези резултати.

Но контрол на продажбата на витамини или хранителни добавки няма. Все пак някои от тях повишават риска от повишаване на кръвното налягане, както и да променят действието на лекарствата, които приемаме за контрол на хипертонията и други болести.

За да не се случи това, винаги трябва да търсите компетентна лекарска помощ. Най-вече ако пиете лекарства за високото кръвно, както и за разреждане на кръвта.

Спецовете съветват да не се доверяваме на рекламите. А винаги да търсим мнението на медицинско лице, което да ни даде съвет за някоя хранителна добавка и дали тя няма странични ефекти върху здравето ни.

Това е особено важно да не навредим на здравето си и да предизвикаме появата на някои нежелани заболявания.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.