Преувеличена ли е ползата от пчелния мед?

https://zdravno.net/bolesti/preuvelichena-li-e-polzata-ot-pchelniya-med/119594 Zdravno.net
Преувеличена ли е ползата от пчелния мед?

Всеки знае, че медът е изключително полезен за здравето ни

Течното злато, както се нарича още медът, носи много ползи за организма ни. Той е уникално средство, когато сме настинали, боледуваме или сме изтощени по една или друга причина.

Медът се използва за лечение на настинки. Той може да се приема директно, да се разтваря в чай или в мляко.

Но дали ролята, като лечебно свойство, на меда е преувеличена?

Според някои диетолози свойствата на меда са донякъде преувеличени. Идеята да се използва меда като лечебно средство идва от алтернативната медицина.При заболяване, медът може да се използва, когато изпитваме намален апетит.

Пчелният продукт е изключително концентриран по отношение на въглехидратите.Когато боледуваме от настинка или грип, този пчелен продукт може спокойно да се включи в диетата.

Медът съдържа витамини. Но спецовете препоръчват да не се взимат като основен източник за тези органични вещества. Причината е, че се намират в много по-малко количество.

Медът е доста калоричен. В състава му влизат и ензими, които се борят с вирусите и бацилите.Но все пак експертите съветват да не разчитаме изцяло медът да ни излекува от вирусите, както и от настинката и грипа. Да не загърбваме и традиционната медицина,  е препоръката на спецовете.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.