Преяждате ли с тези храни? Значи може да имате деменция

https://zdravno.net/bolesti/preyazhdate-li-s-tezi-hrani-znachi-mozhe-da-imate-demenciya/139800 Zdravno.net
Преяждате ли с тези храни? Значи може да имате деменция

Този тип деменция се среща значително рядко и тя е фронтотемпоралната. При нея се причиняват проблеми с речта и поведението.

Може да страдате от нея, ако имате непреодолимо желание да хапвате от тези храни, съветват лекарите.

И това са мазни храни, храни с много въглехидрати, както и много сладки храни.

Има и други поражения на психиката на човека, ако страда от това заболяване. Човек забравя как правилно да се държи на масата.

Когато са на масата, хората често забравят и не спират да пият алкохол, да ядат и да пушат, предупреждават експертите.

Има и още няколко признаци, по които разпознаваме симптомите на това заболяване. И това са още грубост  и нечувствителност, както и импулсивни действия.

В тази връзка болният още може да изпадне в депресия, както и загуба на задръжки, също така да прояви определен интерес към вещи и хора.

Страдащите от този тип деменция е вероятно и да нямат желание и мотивация, както и често повтарящо се поведение.

Страдащите от фронтотемпорална деменция има ограничен запас от думи, също така снижават хигиената си, както и неправилно използват определени думи в речта.

Други признаци, при този тип деменция са още, забравяне на често използвани думи и фрази, както и повтаряне само на определен брой фрази.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.