Проф. Тодор Кантарджиев: Удря ни нов вариант на Ковид!

https://zdravno.net/bolesti/prof-todor-kantardzhiev-udrya-ni-nov-variant-na-kovid/54988 Zdravno.net
Проф. Тодор Кантарджиев: Удря ни нов вариант на Ковид!

Удря ни нов вариант на Ковид

За това алармират медиите по света. Той носи името Арктурус, като е тръгнал от Индия. Според спецовете той е много по-заразен от предшестващите варианти на коронавируса. Но най-неприятните последствия от индийския щам е, че на около половината от заразените хора причинява конюнктивит.

Проф. Тодор Кантраджиев твърди обаче, че той не е толкова животозастрашаващ и няма причина да изпадаме в паника.

По думите на професора, който е съветник по здравни въпроси към столичната община, все още няма данни индийската вариация да е достигнала до България. Но лошата новина е, че вилнее в няколко европейски държави, като пристигането му у нас  е въпрос на седмици, дори на няколко дни.

Според експерта на този етап Ковид не е страшен за хората, които водят активен начин на живот. Трябва да се пазят интензивните отделения, както и хора, които страдат от онкологични заболявания, както и от страдащите от хематологични болести.

Проф. Кантраджиев отчита увеличаване на леките форми на респираторни заболявания. Те обаче протичат с тежка хрема, кашлица, също температура ,както и увеличение на температурата.Заразата преминава между членовете на семейството.

За целта експертът препоръчва да повишаваме имунитета си, като често излизаме на чист въздух и се храним здравословно.Той препоръчва също да не се прекалява с изкуствените витамини. А и важно условие да се преборим с вирусите е да имаме спокойствие.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.