С този мощен антиоксидант лекувате хронични болести (В кои храни се намира)

https://zdravno.net/bolesti/s-tozi-moshten-antioksidant-lekuvate-hronichni-bolesti-v-koi-hrani-se-namira/137684 Zdravno.net
С този мощен антиоксидант лекувате хронични болести (В кои храни се намира)

Все повече се срещат хроничните заболявания сред хората

Много хора страдат от тях и затова се подлагат на различни диети, за да ги контролират или да се отърват от тях.

В редица научни доклади, в резултат на изследвания се вижда, че има връзка между консумацията на астаксантин и удължаване продължителността на живота.

На базата на редица експерименти се е стигнало до изненадващи резултати. Оказва се, че астаксантина активира гена на дълголетието  и увеличава количеството му в сърдечния мускул с около деветдесет на сто.

Според изследователите естественият астаксантин е по-ефикасен от синтетичния. Естественото вещество може да се намери в дрождите, във водораслите, като и в някои видове риба.

За да си набавим за организма само 3,6 милиграма от това вещество, трябва на ден да консумираме по сто шестдесет и пет грама сьомга. Астаксантинът се намира също в скаридите и в раците.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.