Само по тези признаци! Познавате, че ви е ухапал кърлеж

https://zdravno.net/bolesti/samo-po-tezi-priznaci-poznavate-che-vi-e-uhapal-karlezh/131739 Zdravno.net
Само по тези признаци! Познавате, че ви е ухапал кърлеж

Топлите летни месеци активират появата на кърлежите

Сега именно е сезонът на тези кръвосмучещи насекоми, които принасят много болести и зарази.

Затова трябва да не нагазваме тревните площи, а да вървим само по пътеките. Освен това не бива да се движим из тревите при пандемия от кърлежи.

Как може да разберем, че ни е ухапал кърлеж? Има няколко признака, но един от най-ярките е отрицателната реакция към ярка светлина, слънчева светлина и предпочитане да стоим на тъмно, при спуснати завеси.

Освен това главата започва да ни боли и да ни се върти.Високата температура може да е свързана  и с други болести. Но при ухапване от кръвосмучещото тя се увеличава от 37 на 38 градуса.

Освен това се влошава цялостното състояние на човека. Започва да ни се гади, да имаме болки в главата, в крайниците, да чувстваме умора. Задухът също е важен признак. Той може да се появи при изкачване на стълби, но и при нормално ходене.

Причината е, че кърлежите засягат дихателната система и затова се чувстваме по този начин.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.