Сърдечна недостатъчност и лошо храносмилане? Какво е общото

https://zdravno.net/bolesti/sardechna-nedostatachnost-i-losho-hranosmilane-kakvo-e-obshtoto/133381 Zdravno.net
Сърдечна недостатъчност и лошо храносмилане? Какво е общото

Едно от най-разпространените болести на сърдечносъдовата система е сърдечната недостатъчност

При това заболяване сърцето не успява да осигури на организма необходимите количества кръв и кислород. Симптомите при това заболяване се свързват със задух, лесна умора, отоци и завишен пулс.

Но специалистите предупреждават, че съществуват и не толкова типични признаци на сърдечната недостатъчност.

Такива са честото събуждане през нощта със затруднено дишане. Болните може да се събуждат по няколко пъти на нощта, като дишат със затруднение.

Това може да е свързано със събиране на течност в белите дробове и периодично прекъсване на дишането.

Някои хора може да изпитват болки в стомаха, повръщане, гадене или прилошаване. Това се случва заради слабото съкращаване на стомаха, както и с недостатъчното кръвоснабдяване.

При нарушаване на храносмилането и проблеми на обмяна на веществата може да се стигне и до загуба на тегло.

Заради насъбраната течност или отоците може и да качите килограми.Другият симптом е непресъхващата кашлица, при която може да се отделя бяла или розова слуз с петна от кръв.

Нетипичните признаци на сърдечната недостатъчност може да се слеят с класическите. Затова трябва да се обърнете към специалист.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.