Създадоха бързодействащо лекарство срещу Ковид

https://zdravno.net/bolesti/sazdadoha-barzodeystvashto-lekarstvo-sreshtu-kovid/116558 Zdravno.net
Създадоха бързодействащо лекарство срещу Ковид

Още не сме се отърсили от ужаса на короновирусната инфекция

Ковид-19 и неговите производни отнеха много човешки живота по целия свят. Но учените не спират да търсят лекарство и ваксини срещу тази зараза. Японски учени са направили пробив в тази връзка. Молекулярни биолози от Страната на изгряващото слънце вече са създали бързодействаща ваксина срещу Ковид.

Тя действа, като активира производството на антитела, но не предизвиква алергична реакция. Откритието си те са публикували в известно научно списание.

Ваксината вече е тествана на маймуни. И тя е показала високо ниво на ефективност. Дори ваксината е успяла да създаде два вида антитела срещу коронавирусната инфекция. И най-важното й предимство, действа само седмица, след като бъде сложена.

Лекарството започва да действа, след като устата се намаже с ацетилцестеин. След което се слага малко количество течна ваксина под езика на болния.

През последните няколко години биолозите изработват ваксини, които да се слагат под езика или през носа, а не с инжекции. Така ваксините ще се използват от повече хора. Начинът на поставяне на ваксините също така ще засили имунитета на човешкото тяло срещу ваксините, които водят до респираторни инфекции.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.