Сензационно откритие! Спрем ли тази „вредна“ храна, умираме

https://zdravno.net/bolesti/senzacionno-otkritie-sprem-li-tazi-vredna-hrana-umirame/126496 Zdravno.net
Сензационно откритие! Спрем ли тази „вредна“ храна, умираме

Учени от Харвард направиха сензационно откритие

По техните думи тези, които завинаги са изключили от диетата си кексчетата и кифлите са намалили завинаги продължителността на живота си. Досега тези храни се смятаха за вредни и затова се изключваха от хранителния режим на тези, които искат да отслабнат.

Откритието направили изследователи, които работили в Харвардското медицинско училище.В експеримента участвали триста хиляди души, които били на възраст между  44 и 70 години.

Доброволците били от различни националности, от двата пола. Те изследвали диетата, болестите, както и онкологичните заболявания на тези, които участвали в изследването.

Преди се смяташе, че пълното отхвърляне на простите въглехидрати от диетата е в основата на здравословното хранене. Поне досега се  смяташе това твърдение.

Сега обаче нещата се обръщат на триста и шестдесет градуса. Според това проучване се вижда, че хората може да живеят без въглехидрати.

Но се оказва обаче, че за повечето от хората това е пътят към преждевременната смърт.

Източник: Здраве.то

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.