Слънчеви петна и лунички чистим с природни илачи!(Рецептата)

https://zdravno.net/bolesti/slanchevi-petna-i-lunichki-chistim-s-prirodni-ilachireceptata/140294 Zdravno.net
Слънчеви петна и лунички чистим с природни илачи!(Рецептата)

Лятото често се сблъскваме с лунички и слънчеви петна

За някои луничките са очарователни, за други те са дефект, от който искат да се отърват.

За да се предпазим от жаркото слънце, добре е да използваме слънцезащитни кремове, с висок фактор. Да се мажем с него навсякъде по тялото и лицето си, особено след къпане и при изпотяване.

Петната от слънце и луничките се премахват най-ефективно с лазерна терапия. Тези лъчи разрушават пигментните петна, които ни дразнят. За да постигнем желаните резултати, трябва да извършим процедурата няколко пъти.

Друг ефективен начин да се отървем от тези кожни несъвършенства е чрез химическия пилинг.При него се нанася киселинен разтвор върху кожата, който премахва горния слой мъртви клетки и се стимулира израстването на нова кожа. Процедурата трябва да се извърши от специалист.

Съществуват много кремове и серуми с избелващ ефект, които намаляват луничките и петната от слънце по кожата.

Много хора предпочитат да използват природни илачи срещу хиперпигментацията. Най-ефективни природни средства са лимонов сок, алое вера, ябълков оцет и кисело мляко.Лимоновият сок съдържа витамин С, известен е с избелващите си свойства.

Нанасяме малко от него на засегнатите участъци и оставяме така да престои за около 10-15 минути. След това изплакваме обилно с вода.За много добри резултати повтаряме процедурата няколко пъти през седмицата.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.