Смъртоносна опасност ни дебне от разширените вени

https://zdravno.net/bolesti/smartonosna-opasnost-ni-debne-ot-razshirenite-veni/54515 Zdravno.net
Смъртоносна опасност ни дебне от разширените вени

Разширените вени не са безопасно заболяване

От тази болест ни дебне сериозна, дори смъртоносна опасност. За това предупредиха спецовете. По думите им това е предпоставка за развитие на болестта тромбоемболизъм.Представлява запушване на кръвоносен съд от съсиреци или тромби. Нерядко сърцето е източник на малки или по-големи кръвни съсиреци.

Освен това при при тромбоемболия някои от така образуваните тромби навлизат в кръвта, която се движи по тялото и органите. След което се отправя към дясното сърце, както и в предсърдието. После преминава с кръвта в белия дроб, като може да запуши един от неговите съставни части.Запушването на артериите в белите дробове също често водят до фатален край.

Затова превенцията, както и откриване на симптомите и бързата лекарска намеса може да ни избавят от фаталния край.

Бързата реакция, правилно поставената диагностика, както и превенцията може да ни спаси от тази болест.

Спецовете предупреждават за следното. Хора, които страдат от разширени вени са застрашени от това заболяване. Една от причините е и в неактивния начин на живот. Но има и други фактори, които могат да доведат до опасното заболяване, обясняват спецовете.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.