Специалист посочи кои са първите симптоми на рак на кръвта

https://zdravno.net/bolesti/specialist-posochi-koi-sa-parvite-simptomi-na-rak-na-kravta/132395 Zdravno.net
Специалист посочи кои са първите симптоми на рак на кръвта

Онколог посочи кои са първите признаци на рака на кръвта

Д-р Темников посочи по кои симптоми може да разберем, че страдаме от тази страшна болест.

По думите му това фатално заболяване може да започне да се развива по различни причини, но учените все още не са установили какви са те.

Като начало, в първия стадий на онкологичното заболяване, болните от рак на кръвта може да получат симптоми като болки в главата, липса на апетит, загуба на тегло, синини по тялото, световъртеж.

Обърнете сериозно внимание на здравето си, ако почувствате също така и обща слабост, и ако често боледувате от остри респираторни заболявания, съветва лекарят.

Към първоначалните симптоми може да се добавят още тахикардия, дори припадъци, че и конвулсии.

Ракът на кръвта може да се познае още по няколко издайнически признака. И те могат да бъдат болки по цялото тяло, болки в ставите, също така синкав оттенък по устните и по ноктите.

Болестта може да се провокира от някои фактори. Такива може да са недохранването, също така наднорменото тегло, радиоактивното излъчване, също и вредните навици.

Лошата новина е, че болестта засяга както възрастните хора, така и малките деца.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.