Тайната падна: Ето защо японците са здрави и живеят дълго!

https://zdravno.net/bolesti/taynata-padna-eto-zashto-yaponcite-sa-zdravi-i-zhiveyat-dalgo/116211 Zdravno.net
Тайната падна: Ето защо японците са здрави и живеят дълго!

Японците са една от нациите, която живее дълго и се радва на добро здраве

Те за здрави дори до последните си дни. Въпреки забързаният си начин на живот, жителите на Япония успяват да се преборят със стреса, един от причините за много болести в напредналите страни.

Японците успяват да извлекат най-полезното от острова, на който живеят. И да живеят съобразно със законите на природата.

Като спазват определени ритуали в живота си, които им гарантират дълголетие, както и здраве до дълбоки старини.

Една от тайните им за здраве е да пият последната чаша кафе десетина часа преди вечерния сън. Другото правило, което спазват, е да се хранят минимум четири часа преди да си легнат да спят.

Освен това японците пият червено вино или алкохол най-малко два часа, преди да си легнат да спят.

Японците спазват още едно правило преди сън. Въпреки че са една от най-високо развитата нация в технологично отношение те имат следното верую. Най-малко един час преди лягане те вече не гледат нито екрана на телевизора, нито на компютъра, нито дисплея на мобилния си телефон.

Друга от тайните им за дълъг живот е  да останат умствено активни.Социализирането е другата причина за дълголетието им. Те поддържат връзки със семейството си и общуват с останалите хора.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.