Тези храни ни спасяват от тежкия махмурлук

https://zdravno.net/bolesti/tezi-hrani-ni-spasyavat-ot-tezhkiya-mahmurluk/126541 Zdravno.net
Тези храни ни спасяват от тежкия махмурлук

Честото прекаляване с алкохол води до тежък махмурлук

В такъв случай централната нервна система алармира, в резултат имунната система се активира и отговора на тялото е възпалителен процес.

Необузданото наливане с алкохол води и до повишаване на нивата на кръвната захар.Едни от лековете срещу това са някои храни. Те помагат на черния дроб да се справи с натоварването, като възстанови минералите, изгубени при консумацията на алкохола.

Яйцата успешно се справят с махмурлука.Кокошите продукти са богати на вещества, които се справят с токсичните продукти, отделяни при разграждането на алкохола.

Авокадото помага за попълване на дефицита от калий. Плодът съдържа съединения, които предпазват черния дроб от увреждане.

От препиването и сутрешното главоболие ни помага и овесената каша. Тя съдържа сложни въглехидрати, които повишават настроението  и се борят със сутрешната умора.

Пълнозърнестият тост с мед е другата храна, която ни спасява от препиването. Той е богат на калий, натрий  и фруктоза, които се справят идеално с махмурлука. Дори само една или две лъжици с мед ще ни спаси от махмурлука.

Бананът е богат на калий и затова успешно се справя с препиването.

Портокалите са богати на витамин С и това го прави идеален лечител за махмурлука. Но диетолозите препоръчват да се консумират пресни плодове, а не сок, защото той повишава кръвната захар.

Източник: Здраве.то

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.