Този цитрусов плод ни пази от грипа и настинките

https://zdravno.net/bolesti/tozi-citrusov-plod-ni-pazi-ot-gripa-i-nastinkite/126129 Zdravno.net
Този цитрусов плод ни пази от грипа и настинките

В сезона на грипа и настинките сме

Вече много области в България обявиха грипна епидемия.

Но спецовете препоръчват един цитрусов плод, който ни пази от грипа и заразите. И това е помелото, който успешно се бори със сезонните вируси и грипа.В мрежата се продават двете му разновидности „розовото помело“, както и „меденото помело“.

Плодът прилича по много вкусови качества на грейпфрута.Има високо съдържание на витамин С. Той не може да се синтезира в тялото, а трябва да се набавя от храната.Този витамин усилва имунната система и участва в изграждането на колаген. Той е необходим за изграждане и на съединителната тъкан.

Витамин С участва и в синтеза на протеин, също и за този в стените на кръвоносните съдове.Хората, които консумират плодове и зеленчуци, в които има витамин С, им помага да изграждат мускулна маса.

Витамин С е антиоксидант, който защитава мускулите от разрушителната сила на свободните радикали.Това е особено ценно за възрастните хора, които губят мускулна маса и сила, което води до слабост и снижава качеството им на живот.

Помелото намалява и риска от затлъстяване.То, заедно с останалите цитрусови плодове, зелените листни зеленчуци и горските плодове, потискат гените, които увеличават риска от наднормено тегло.

Биоактивните вещества в него предотвратяват риска от сърдечни болести, неврологични проблеми, както и от болести на храносмилателната система.

Източник: Дарикнюз.бг

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.