Този южен плод се грижи перфектно за зрението

https://zdravno.net/bolesti/tozi-yuzhen-plod-se-grizhi-perfektno-za-zrenieto/46909 Zdravno.net
Този южен плод се грижи перфектно за зрението

Зрението се подобрява след консумация на този плод

Любимият южен плод се грижи перфектно за зрението ни. Той подобрява дегенерацията на макулата, от която зависи дали виждаме добре.

Ползата от този плод за очите ни са много. Това твърдят австралийски учени в свое изследване.В проучването са взели участие над две хиляди доброволци, на възраст над 50. По време на петнадесетгодишното проучване тези, които са хапвали от южния плод, не са развили опасната болест. Дори  само да хапваме по един плод, той ни прави необходимата защита на очите.

Дегенерацията на макулата е една от основните причини, за да се загуби зрението.

При това заболяване се уврежда най-важната част на ретината. Които боледуват от тази болест, трудно четат и разпознават лицата на хората. При по-тежко състояние дори може да се загуби зрението. И да се докара ослепяване.

Този южен плод е изключително богат на минерали като калций, калий, фосфор, както и витамини от група В, както А и С.

Любимият южен плод предпазва от различни видове рак. Те стопират рак на белите дробове, както и от рак на гърдата, така и на стомаха и също от опасния рак на дебелото черво.

Портокалите са полезни за сърцето, както и за бъбреците, така и за черния дроб. На всичкото отгоре са богати на разтворими фибри, те снижават и холестерола.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.