Учени откриха: Целулитът пречи да се разболеем от няколко опасни болести!

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-otkriha-celulitat-prechi-da-se-razboleem-ot-nyakolko-opasni-bolesti/115667 Zdravno.net
Учени откриха: Целулитът пречи да се разболеем от няколко опасни болести!

Целулитът е не само неприятен от естетична гледна точка

Целулитът е  и заболяване.Той се появява не само при хора с повече и излишни килограми. Той засята и млади хора, дори стройни девойки.

Има много причини за неговото възникване. Такива са заседналия начин на живот,нездравословното хранене, вредните навици, стресът, генетичната обремененост и други.Целулитът може да се лекува, дори трудно. Това става възможно със съвременните методи.

Английски учени са направили невероятно откритие за целулита. На базата на изследвания те са установили, че това състояние носи и огромни ползи за организма. Според проучванията се оказало, че целулитът на бедрата ни защитава от диабет, сърдечни заболявания, като и от исхемия на сърцето.

Активното поглъщане на мастни киселини от мастната тъкан предизвиква това състояние. Оказало се, че целулитът помага в производството на женските полови хормони-естрогени. А те пък увеличават привлекателността на жените от противоположния пол.

Определено „портокаловата кожа“ не е приятна за много жени. Но новото откритие помага на нежния пол да не изпада в депресия от целулита по бедрата си.

Но все пак това състояние носи и много вреди. Като варикоза, понижен имунитет, поради застойния поток на кръв и лимфа, както и нарушение дейността на нервните клетки.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.