Учени откриха: Хората с коя кръвна група имат най-ниско ниво на интелигентност

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-otkriha-horata-s-koya-kravna-grupa-imat-nay-nisko-nivo-na-inteligentnost/137922 Zdravno.net
Учени откриха: Хората с коя кръвна група имат най-ниско ниво на интелигентност

Кръвната група съдържа много информация за човека

Тя е свързана и с предразположението към различни болести, както и с продължителността на живота.Кръвната група дори се свързва с определени черти на характера у индивида.

Ново проучване сочи, че кръвната група е свързана и с възможността за намаляване на интелигентността у нейните притежатели.

Последните експерименти на западни учени показват, че хората с АВ кръвна група са по-склонни да имат по-ниско ниво на интелигентност от останалите хора с другите кръвни групи.

Специалистите обясняват това откритие със специални генетични характеристики, които имат притежателите на четвъртата кръвна група.

Това твърдение обаче предизвика спор между учените. Защото експерти от друга международна група имат друго твърдение. Според техните изследвания най-ниско ниво на интелигентност имат хора, които имат отрицателна кръвна група.

Други специалисти обаче призоваха колегите си да бъдат по-внимателни в изводите. В защита на своето твърдение те посочиха известни трудности.

Като например тези, при които се изучава връзката между генетичните фактори и когнитивните способности на хората.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.