Учени откриха: Колко крачки на ден ни спасяват от хипертонията!

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-otkriha-kolko-krachki-na-den-ni-spasyavat-ot-hipertoniyata/117603 Zdravno.net
Учени откриха: Колко крачки на ден ни спасяват от хипертонията!

Всеки знае колко е добре движението за здравето на хората

Но с възрастта движението не само подобрява здравето, но и смъква високото кръвно налягане.

Учените установиха, че физическите упражнения влияят добре за цялостното здраве на организма ни. Но спецове от университета в американския щат Айова установиха колко крачки на ден смъкват високото кръвно налягане. Това те направиха след серия експерименти, в които участваха над двадесет доброволци, на възраст между 68 и 78 години.

Те са били помолени да носят крачкомер, всеки ден да измерват кръвното си налягане, също така да отбелязват броя на крачките, които правят ежедневно.

Преди да стартира експеримента, участниците са правели средно по 4000 крачки на ден.Спецовете установили, че най-добрият вариант е към дневното си ходене участниците да прибавят още по три хиляди крачки на ден.

В края на проучването експертите установили, че нивата на кръвното налягане са спаднали между четири и седем нива.Това е същият ефект, който се получава, ако се вземат лекарства, за да се регулира нивото на кръвното налягане.

Според експертите няма значение за намаляване на високото кръвно нито скоростта, нито непрекъснатостта на ходенето, само увеличаване общия брой крачки.

Ниските нива на физическа активност при подрастващите също води до редица сърдечно-съдови болести, както и до хипертония.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.