Учените посочиха: Кога започваме да стареем?Изненадата е огромна

https://zdravno.net/bolesti/uchenite-posochiha-koga-zapochvame-da-stareemiznenadata-e-ogromna/119520 Zdravno.net
Учените посочиха: Кога започваме да стареем?Изненадата е огромна

Учени направиха поредното сензационно откритие

Спецовете посочиха от коя година започва остаряването. Те са го направили на база проучване, в което участвали хора на възраст от 23 до 80 години. Резултатите посочили, че за това няма никакво значение пола, начина на живот или теглото ни. И тази възраст е 39 години. Тя е именно пикът, след която започваме да стареем.

Това е пределът, след което спадат конгитивните ни възможности, получават се нарушения в опорно-двигателния ни апарат. Те обясняват, че след тази възраст производството на веществото миелин намалява. То изгражда обвивката на нервните клетки и ни пази от вредни влияния. „Отговорно“ е за двигателните ни функции, както и за умствените ни възможности.

Но добрата новина е, че има начини да забавим стареенето. Спецовете са установили тази закономерност с математически способи.

Те са успели да обърнат остаряването на човешките клетки. Това дава надежда на хората, които не искат да остаряват или поне да живеят по-дълго време. С напредването на възрастта се получават стари и отпаднали клетки, които стават такива по някакви причини. Те не функционират както трябва и не служат оптимално на организма. Но пък идеално пречат на младите, функциониращи клетки.Екипът е успял да изпробва вещество, което да подмлади старите и увредени клетки, което е стъпка към стопиране на остаряването.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.