Ужас! Пик на стомашно-чревните заболявания

https://zdravno.net/bolesti/uzhas-pik-na-stomashno-chrevnite-zabolyavaniya/115843 Zdravno.net
Ужас! Пик на стомашно-чревните заболявания

За последните четиринадесет дни стомашно-чревните болести са се увеличили близо наполовина

Такава е тревожната констатация на експертите. За да се предпазим от опасните болест, спецовете от Центъра за заразни и паразитни болести съветват да си мием по-често ръцете.

Това не може толкова стриктно да се изпълнява, когато сме навън, на разходка. Особено е трудно при малките деца, но родителите трябва да са винаги нащрек, съветват експертите.

В такива случаи мокрите кърпички не помагат, необходими са вода и сапун.

По думите им, освен за чисти ръце, трябва да внимаваме и за готовата храна, която купуваме от барчета и ресторанти. Причината е, че навън все още е доста горещо, а това може да развали храната.

Лекарите посочват симптомите при зараза от летните вируси. Такива са повръщане, болките в стомаха, покачване на температурата, както и стомашно разстройство.

Други опасните заболявания идват от кърлежите, които носят много зарази.При тези зарази се забелязва също повишаването им през последните дни. Спецовете съветват да се върви само по алеите по парковете, а не по треви и затревени пътечки.

Най-опасна е предаваната, от кръвосмучещите насекоми, лаймска болест.Но по-опасни са усложненията, които може да се получат от заразата.Освен това кърлежите причиняват още много и различни заболявания.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.