Вечният въпрос: Полезна или вредна е сланината?(Отговаря диетолог)

https://zdravno.net/bolesti/vechniyat-vapros-polezna-ili-vredna-e-slaninataotgovarya-dietolog/135611 Zdravno.net
Вечният въпрос: Полезна или вредна е сланината?(Отговаря диетолог)

Полезна или вредна е сланината

Този въпрос вълнува хората отдавна. Диетолог отговаря на този парещ въпрос. По думите на доктора сланината е полезна, но в определени количества. Той напълно отрече слуховете, че консумацията на сланина увеличава целулита.

„Сланината не увеличава целулита по бедрата. Това прави приетата храна“, отговаря лекарят диетолог.

Тази храна съдържа в себе си много витамини, както и наситени мастни киселини. След като попадне в организма, тя е способна да „улови“ и да изкара навън вредните токсини.

Сланината съдържа в себе си изключително полезните наситени мастни киселини- арахидоновата и линоловата. Те играят ключова роля за мозъка.

Помагат да се развива плода, като през целия живот на човека го защитават. На базата на различни проучвания се е установило, че употребата на сланина може да ни предпази от развитието на онкологични заболявания. Този хранителен продукт помага да се отделя и жлъчна киселина.

Сланината е особено ценна за бременните жени, както и за тези, които кърмят, за професионалните спортисти и също така за пушачите.

Но спецовете предупреждават, че сланината трябва да се консумира внимателно. При хора с наднормено тегло нормата е 30 грама. А сланина трябва да се хапва най-много 3 пъти в седмицата.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.