Внимание! Тези храни причиняват главоболие

https://zdravno.net/bolesti/vnimanie-tezi-hrani-prichinyavat-glavobolie/55054 Zdravno.net
Внимание! Тези храни причиняват главоболие

Има храни, които са изключително полезна за здравето

Но има и такива храни, с които ако прекалявате, може да си докарате мигрена.Такава е азиатската и маринованата храна, която е пълна с подправки и подобрители. Тя може да ни докара главоболие, ако се хапва често.

Кофеинът в малки дози може да ни повиши бдителността. Но в големи може да ни докара обратния ефект. Като раздразнителност, безпокойство, безсъние и болки в главата.

Кофеин има още в шоколада, както и в газираните напитки,, в чайовете и енергийните напитки. Диетичните сокове, снаксовете и сладкишите с ниска калорийна стойност също оказват влияние на това. Заради съдържанието на изкуствен подсладител, който ни докарва мигрена.

Хот догът е  сред любимите лакомства, въпреки че не е най-здравословния вариант за хранене.Като много преработени храни той съдържа вещества, които може да ни докарат болки в главата.

Чесънът е полезен и ни укрепва имунитета, но не трябва да се прекалява с него. Въпреки че ни пази и лекува от много болести той също съдържа вещества, причиняващи мигрена.

Това се случва и от алкохола. Като червеното вино, бялото, също и бирата. Те не бива да се пият в големи количества, защото ни причиняват главоболие.Понеже увеличават притока на кръв в мозъка и това води до мигрена.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.