Внимавайте! Ето при кои болести постите вредят

https://zdravno.net/bolesti/vnimavayte-eto-pri-koi-bolesti-postite-vredyat/130369 Zdravno.net
Внимавайте! Ето при кои болести постите вредят

В месецът на постите сме преди великите Великденски празници

Но лекарите съветват да не постите, ако страдате от някои от тези болести. Защото целта е на постите е да се очисти тялото ни от токсини, но има и духовно пречистване, което помага на душата ни да се освободи от негативизма.

Но при някои болести гладуването само може да влоши нещата, вместо да ги подобри.

По съветът на спецовете преди да пристъпим към постенето е добре да се подложим на медицински преглед или да се посъветваме с експерти.

При хората, страдащи от хронични заболявания, промяната на диетата може да причини редица усложнения на здравето и да ни натовари с отрицателен знак.

Особено внимателни в дните на гладуване трябва да са хората, страдащи от камъни в жлъчката и тези с желязодефицитна анемия.

При наличие на жлъчни камъни, ако се гладува, може да се раздвижат и да се получат гастроентерологични проблеми. Затова храненето трябва да е индивидуално, като лекарите препоръчват да се обърнем повече към духовното пречистване, а не към борбата с лакомията, в този период.

Лекарите забраняват също на хората, които страдат от желязодефицитна анемия, да не консумират месо. В противен случай може да се получат доста усложнения, категорични са специалистите.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.