Вредна ли е ушната кал? И как да се справим с нея

https://zdravno.net/bolesti/vredna-li-e-ushnata-kal-i-kak-da-se-spravim-s-neya/128814 Zdravno.net
Вредна ли е ушната кал? И как да се справим с нея

Ушната кал може да ни дразни и да изпитваме дискомфорт

Има начини обаче да се справим с нея без проблеми.Ушната кал е вид восъчна субстанция, която се образува в ушния канал.съставена е от восък, мъртви клетки, както и мазни секрети, които произвеждат жлезите в ушния канал.

Тя обаче е естествен чистач на ушите, който улавя прах и чужди частици  и ги изхвърля извън ушния канал.

Преди да започнем да чистим ушите, добре е да ги подложите на топла вода или на пара. Така ушната кал се разтваря по-лесно и се чисти по-лесно.

Използването на памучни клечки за прочистване на ушите може само да ни навредят. Защото с тях избутваме ушната кал на дълбоко и това може да доведе до инфекции.

Спасени от ушната кал може да се намери като се използва спрей или препарат за уши, които успокояват дразненето на ушите.

Не чистете ушите си прекалено често. Защото ушната кал предпазва естествено от вредни контрагенти ушните канали. И така може да засилите производството на ушна кал.

Ако ушната кал предизвиква дразнене, дискомфорт или болка, непременно се консултирайте със специалист.

Източник: Актуално.ком

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.