За каква болест на органите сигнализира контактният дерматит?

https://zdravno.net/bolesti/za-kakva-bolest-na-organite-signalizira-kontaktniyat-dermatit/125800 Zdravno.net
За каква болест на органите сигнализира контактният дерматит?

Контактният дерматит е неприятен и сърбящ

По ръцете на жените се появяват понякога зачервени, сухи и сърбящи участъци. Те често се покриват с мехурчета и малки гнойни пъпки.

Това са признаци на алергии и по-специално контактен дерматит или познат още като домакински дерматит.

Ако не се лекува, с течение на времето може да се образуват корички, които се покриват с болезнени нацепвания, дори често и с язви.

В началото на болестта жената не осъзнава болестта, като продължава да мие чинии със силни почистващи препарати, да измива плочките с почистващи прахове и да не маже ръцете си с кремове.

Боята за коса също може да доведе до контактен дерматит. Всичко това влошава болезнения процес, тъй като контактът с различни химикали причинява дерматит.

В края на краищата раздразнената кожа започва да реагира дори на обикновен сапун или на хлорирана вода.

Всяко кожно заболяване има по-дълбоки корени в нашето здраве. Това може да сигнализира за проблеми със стомаха, както и с червата.

Също така може да боледуват жлъчния мехур,бъбреците, както и да страда имунната система.Затова трябва да се обърнете към специалист.

Изключете всичко, което дразни ръцете ви. Слагайте си домакински ръкавици.Не мийте често ръцете си с обикновен тоалетен сапун, а с мазен, почистващ крем. Ако не заздравяват раните ви на ръцете, потърсете мнението на специалист.

 

 

 

1 Коментара

Donald Leak

преди 3 месеца

Hello. My name is Irina. I am an expert in posting articles and texts on various websites. Would you be interested in mutual cooperation? In fact, I have to propose you something but before starting working answer please this questionnaire in the link below: https://forms.gle/58NDRfrHg3RMdRcW7 It takes no more than 3 minutes but will clarify all the details of the project and accelerate each stage of your future partnership. Thank you in advance for your time and I’m looking forward to a fruitful collaboration. If you require any further information about the questionnaire or anything else, feel free to contact me. Best regards, Irina

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.