За какви опасни болести илармират торбичките под очите?

https://zdravno.net/bolesti/za-kakvi-opasni-bolesti-ilarmirat-torbichkite-pod-ochite/54595 Zdravno.net
За какви опасни болести илармират торбичките под очите?

Торбичките под очите не са безопасни

Ако се появят торбички под очите, това може да алармира за опасни болести. Също да сигнализират за различни патологии, които причиняват този здравословен проблем.

Те само козметичен дефект са появата на торбички под очите.Причините са няколко за появата им. Според експертите една от причините за това състояние може да е заради дългия престой в едно и също положение. Такова може да е неудобна поза или продължителен полет със самолет.

Външната проява на торбичките може да е провокирана от липса на физическа активност, както и прекомерната консумация на алкохол.

Причина за тяхната проява може да е също и различните алергии. Появата им може да се провокира от различни перилни, почистващи продукти или пък от някаква напитка. Дори е възможно да се появят заради някоя определена марка пасти за зъби или сапун.

Освен това появата им може да се провокират от различни опасни заболявания. Такива като болести на щитовидната жлеза, различни патологии на бъбреците, също сърдечна недостатъчност. Причината може да са снижени количества на протеин или на калий в серума на кръвта.

Ако се появи торбичка едностранно това може да е сигнал за проблеми със зъбите. Но при тези случаи най-добре е консултация със специалисти.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.