Защо карамфил? Дъвчете го против грип

https://zdravno.net/bolesti/zashto-karamfil-davchete-go-protiv-grip/125344 Zdravno.net
Защо карамфил? Дъвчете го против грип

В сезона на грипа  и на настинките сме

През студените месеци ни нападат коктейл от вируси, грип и коронавирус. Затова трябва да вземем мерки, за да не се заразим и да не боледуваме. Има много лекарства, с които се лекуваме. Но има и природни средства, които действат наистина добре срещу заразите и грипа.

И това е карамфила. Не само придава на храната пикантен вкус, но има и много полезни вещества.

Карамфилът е  подправка, получаван от ароматните цветни пъпки на определен вид дърво, които се подлагат на сушене. Карамфиловото дърво е вечнозелено и стига на височина от 10-20 метра. Дървото се отглежда в Индонезия, а подправката се използва по целия свят.

Съдържа витамините А,Е,К, както и тези от група В.В състава на ароматната подправка  е богата на минералите калий, калций, магнезий, натрий, фосфор, желязо, манган, мед, цинк и селен.

Съдържа и полиненаситени мастни киселини, което го прави уникално.Това са мощни лечебни свойства, които лекуват много болести.Изсушената подправка лекува много болести, притежава противовирусни и противогъбични свойства.

Карамфилът действа болкоуспокояващо, ускорява зарастването на рани, облекчава метеоризма. Има противораково действие, предпазва и от грип. За целта трябва да сдъвчете по една-две папки на ден. Стимулира и производството на храносмилателните сокове.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.