Бабина рецепта чисти черния дроб от мазнини

https://zdravno.net/narodna-medicina/babina-recepta-chisti-cherniya-drob-ot-maznini/111625 Zdravno.net
Бабина рецепта чисти черния дроб от мазнини

Всеки знае колко важен е черния дроб за тялото ни

Той е лабораторията, в която се преработват и изхвърлят вредните вещества. Затова е изключително важно той да е здрав и  да работи на пълни обороти.

Затова една рецепта от прашните тефтери на баба ни помага това да се случи. С нея изчистваме черния си дроб от мазнини и не позволяваме да ни пипне стеатозата. Защото симптомите на омазнения черен дроб протичат без симптоми, но това снижава много качеството ни на живот.

Добре е черният дроб да се прочиства два пъти в годината. А за профилактиката може да използвате пелин. Веществата, които съдържа това растение са идеален начин за здравето на черния дроб, както и да го предпазва от развитие на стеатозата.

Тези съставки на пелина помагат да се разградят мазнините на черния дроб, също така подобряват храносмилането. Те пазят и от инфекции на целия храносмилателен тракт, както и на органите. За рецептата са ни необходими една малка лъжичка пелин или пет грама, както и чаша вода. Билката се залива с гореща вода и се оставя да ври десетина минути.

След като изстине, отварата се прецежда. Пие се по една чаша от билката два-три пъти в седмицата.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.