Без хапчета: Тези храни снижават „лошия холестерол“

https://zdravno.net/narodna-medicina/bez-hapcheta-tezi-hrani-snizhavat-loshiya-holesterol/142305 Zdravno.net
Без хапчета: Тези храни снижават „лошия холестерол“

Всеки, който чуе за висок холестерол, изтръпва

И това не е случайно, защото той е причина за инфарктите, инсултите  и сърдечно-съдовите болести. Затова „лошият холестерол“ е вреден за здравето.

Но има храни, които ни помагат да намалим нивата му в кръвоносните ни съдове, без да използваме хапчета. Такива са мазните ръби, понеже са богати на ненаситени мазнини.

Голямо количество фибри се съдържат в ябълките, цитрусовите плодове, както и гроздето, които се „грижат“ да се намалят нивата на холестерола.

Отличен източник на разтворими фибри са и бобовите храни. А ако консумирате овесени ядки, те се грижат да изнесат „лошия холестерол“ извън тялото.В тази връзка са полезни и растителните масла, понеже съдържат ненаситени мазнини.

Патладжаните също са подходяща храна за снижаване на нивата на лошия холестерол.

Соята е подходяща също за подобряване на показателите на холестерола в кръвта.Хапването на двадесет и пет грама соев протеин на ден понижават нивата на „лошия холестерол“.

Пълнозърнестите продукти също понижават риска от сърдечносъдови болести.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.