Чай от това известно цвете сваля захарта и чисти кръвта

https://zdravno.net/narodna-medicina/chay-ot-tova-izvestno-cvete-svalya-zaharta-i-chisti-kravta/114296 Zdravno.net
Чай от това известно цвете сваля захарта и чисти кръвта

Чай от това познато растение носи много ползи за организма ни

Това цвете се използва в градинарството, защото чисти градината от лисни въшки, бълхи, много вредители по растенията, дори пази от колорадски бръмбари.

Това растение е невен.Богато е на етерични масла  и флаваноиди,като облекчава ревматоидните болки, спасява ни от екзема.

Чаят от невен укрепва имунитета, помага ни срещу настинки и вирусни заболявания.Успокоява нервите и бори стреса.

Действа диуретично, намалява възпалението и ни пази от бактериите.Топлата напитка ни помага да се справим с проблемите на панкреаса, както и със захарната болест.

Помага при стомашни заболявания, помага при храносмилането.Възстановява местата с изгаряния, лекува раните.Лекува болки в гърлото, помага против зачервено гърло.

Нормализира положението на кръвоносните съдове.Списъкът с болестите, които лекува чаят от това растение е голям.

За да се приготви чаят, цветчетата се счукват  и се заливат с вряла вода.При болести на панкреаса, захарна болест, високо кръвно и висока кръвна захар се запарва един цвят с чаша вряла вода.От него се пие по четвърт от чашата четири пъти на ден.При настинка супена лъжица от сухи цветя се залива с чаша вряла вода.Престояват два часа и се филтрират. Приема се по една-две големи лъжици до четири пъти преди храна.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.