Доказано! Запарка с невен снижава кръвното налягане (Рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/dokazano-zaparka-s-neven-snizhava-kravnoto-nalyagane-receptata/131181 Zdravno.net
Доказано! Запарка с невен снижава кръвното налягане (Рецептата)

Високото кръвно налягане е бич за съвремието

Високото кръвно, ако не е лекувано, може да ни докара инсулт, инфаркт, както и още здравословни проблеми на сърцето и на кръвоносните съдове.

Високото кръвно налягане може да се лекува по традиционните начини, с лекарства. Но има и различни бабини илачи, които може да направят същото, да снижат високото кръвно.

За целта ни е необходимо цветове от невен и чаша вряща вода.

За да получим лековитата запарка ни трябва една голяма лъжица от изкушен цвят от цветето невен. Слагаме цвета в чаена чаша с вряща вода.

След това чашата с чинийка оставяме да се запарва около един час. През това време горещата мода извлича полезните субстанции от билката невен. След час се прецежда отварата.

Отварата се пие по три пъти на ден, като първият път се случва рано сутрин, преди първото ядене, по сто грама.

Запарката се пие на гладно, около двадесетина минути преди храненето.

Пийте отварата паралелно с лекарствата за кръвно налягане, докато се нормализират стойностите. Ако вдигате кръвно при стрес или при приемане на мазни храни, запарката може да се пие като профилактика.

Освен при хипертония, отварата от невен може да се приема при повръщане, при проблеми с жлъчката, черния дроб или при стомашни възпаления.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.