Дори не сте подозирали: Тиквен мед лекува и пази от болести! (Рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/dori-ne-ste-podozirali-tikven-med-lekuva-i-pazi-ot-bolesti-receptata/118662 Zdravno.net
Дори не сте подозирали: Тиквен мед лекува и пази от болести! (Рецептата)

През студените дни ни връхлитат вируси и настинки

Много стари болежки се обострят през есенния и зимен период на годината. Но едно домашно средство ни пази от болести и настинки и лекува много опасни заболявания.

Това е така нареченият тиквен мед. Той се приготвя сравнително лесно, а е уникална аптека за здраве.

За целта са ни необходими една средно голяма тиква и мед, за предпочитане акациев. На тиквата се отрязва върха, издълбава и се почиства от семките с дървена лъжица.

След това напълнете тиквата с меда, като я затворите с капака. И отрязаното място се запечатва с обикновено тесто.

Остава се да престои на тъмно място, при стайна температура, за десетина дни.На единадесетият ден се приема по една голяма лъжица три пъти на ден, половин час преди хранене. Курсът на лечение продължава двадесетина дни.

Тиквата помага при проблеми с кръвта, богата е на много микроелементи, като кобалт, мед и желязо, като и цинк.

Също така съдържа витамини от група В, като и витамин С, също още много полезни вещества.Лековитите качества на меда се знаят още от древността. Тиквеният мед чисти черния дроб, камъни в бъбреците и жлъчката, прочиства и червата. Препоръчва се и при проблеми със стомашно-чревния тракт.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.