Фасулът-извор на здраве и бич срещу болести

https://zdravno.net/narodna-medicina/fasulat-izvor-na-zdrave-i-bich-sreshtu-bolesti/53433 Zdravno.net
Фасулът-извор на здраве и бич срещу болести

Фасулът е ценна за организма храна

Тази традиционна българска култура е богата на минерали, витамини, както и на много полезни вещества.

Фасулът  е богат на витамини и микроелементи, съдържа белтъчини, които ги има в изобилие  и в месата. Смята се, че именно тази храна ни прави красиви.Може да се използва и като маска за разкрасяване.

Бобовите култури притежават и противораково действие.Тази култура се използва за профилактика при рак на дебелото черво.Фасулът е богат на целулоза, което ускорява перисталтиката на червата, изчиства цялата храносмилателна система, пази от запек, хемороиди, от вредни токсини, тежки вещества и предотвратява от рак.

Бобовата култура понижават кръвната захар, отлично средство срещу болести на сърцето. Укрепва имунитета и  удължава младостта.

Фасулът предотвратява развитието на захарна болест.Помага да се възстановим бързо след рязко отслабване.Защото е богат на полезни белтъчини.

Фасулът се препоръчва при различни болести на стомаха, действа добре на нервите. Полезен е за зъбите, пази също така от зъбен камък. Консумацията на ястия от фасул се справят и с камъни в жлъчката, помагат и при обмяната на веществата. За разлика от много продукти той запазва ценните си качества и при термична обработка.Фасулут пази лечебните си и хранителни свойства, дори и при консервиране.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.