Изпитани народни средства срещу изгаряне на плажа

https://zdravno.net/narodna-medicina/izpitani-narodni-sredstva-sreshtu-izgaryane-na-plazha/113895 Zdravno.net
Изпитани народни средства срещу изгаряне на плажа

Всеки е изгарял на плажа и ли край басейна

Степента на изгаряне може да е различна. От зачервяване, сърбеж,  „боцкане“, до получаване на мехури или рани.

Има много козметични средства, които ни пазят от неприятното и болезнено изгаряне. Но има и изпитани народни средства, при случай че сме забравили другите.

Едно такова средство е студената вода.Може да се полеете директно от чешмата или да сложите в кърпа кубчета лед или замразени зеленчуци. Ако обаче изгарянето е голямо, не го правете, защото може да се образуват мехури, заради разликата в температурата.

Друг начин да се справите със слънчевото изгаряне са овесените ядки.Увийте ги в тензух или марля и ги потопете в студена вода, като ги поставите на изгорялата част от тялото. Правете го няколко пъти на ден, през 2-3 часа.

Листата от маруля също помагат.Варете ги за 2-3 минути във вода, изцедете и оставете да се охладят в хладилника.Сложете ги после на изгорялото.

Краставицата е богата на вода и хидратиращи вещества. Зеленчукът съдържа и полезни киселини, които отнемат температурата и стягат. Затова поставете директно резенчетата на изгорялата кожа.

Друго народно средство срещу изгарянето са картофите. Богати са на ензими,които са полезни за кожата. Премахват зачервяването, болката и възпалението.Може директно да ги поставите на изгорялото место или като ги настържете и направите паста от тях.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.