Лимонада с розмарин помага на паметта (Рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/limonada-s-rozmarin-pomaga-na-pametta-receptata/128050 Zdravno.net
Лимонада с розмарин помага на паметта (Рецептата)

Все по-голяма популярност добива лимонадата с розмарин

Растението е добър стимулант, което лекува храносмилателната система и респираторни болести.

Рецепта с розмарин се грижи най-вече за паметта и ни пази от опасната болест Алцхаймер.За рецептата са ни необходими розмарин,лимон, както и вода.

Розмаринът е ароматна билка и се използва в готварството. Но тя е ценна и за здравето, понеже съдържа купища полезни вещества.

Тя е естествено лекарство срещу конгитивните ни свойства. Билката е богата на биоктивни вещества, антиоксидатни и флавоноиди. Тя притежава противъзпалителни, антиоксиданти и други ефекти за здравето ни.

Всеки знае ползите от лимона. Той е богат на витамин С и на антиоксиданти.Цитрусовият плод помага за засилване на имунната система и носи още ползи за здравето.

За да приготвите ароматната лимонада, която подобрява паметта, са необходими стръкче розмарин, един лимон и 500 милилитра вода.

Розмаринът се измива, слага се в буркан, след това се изстиска сокът на лимона  и се залива с водата, която предварително сме я оставили да заври.

Оставяме да престои около 10-15 минути и я прецеждаме, след като изстине. Консумира се, но по-добре да е натурална.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.