Масаж с кубче лед! Няма да познаете после лицето си

https://zdravno.net/narodna-medicina/masazh-s-kubche-led-nyama-da-poznaete-posle-liceto-si/139900 Zdravno.net
Масаж с кубче лед! Няма да познаете после лицето си

Тази иновативна техника набира все по-голяма популярност

И тя е масаж на лицето с бучка лед. В забързаното време всеки търси ефикасни и достъпни начини за релакс и за подобряване на здравето. Един от тези прогресивни начини е масаж на лицето с кубче лед.

Той е прост и достъпен, но носи много ползи за кожата на лицето ни. И на всичкото отгоре може да се направи в домашни условия.

При този масаж е необходим кубче лед,с което нежно масажирате кожата на лицето.

Терапията може да се прилага не само на лицето, но и на шията, деколтето, ръцете  и краката, както и на места, за облекчаване на болката по различни мускулни групи.

Студът предизвиква свиване на кръвоносните съдове, което води до разширяване и подобряване на кръвообращението.Това стимулира потока на хранителни вещества и кислород към кожата.

Студът свива порите и намалява омазняването на кожата, което придава гладък  и равномерен тен.

Редовният масаж с бучка лед намалява фините бръчки и линии, стяга кожата и стимулира производството на колаген.

Преди да пристъпим към масажа е добре да почистим старателно кожата или участъкът, който ще масажираме.

Завийте кубчето лед с тънка кърпа или марля ,за да избегнем директния контакт с леда.Масажира се с нежни, кръгови движения за около 1-2 минути, но без натиск.След масажа нанесете хидратиращ крем или серум, за да запазите влагата и подхраните кожата.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.