Напукани пети? С тези три лесни стъпки е възможно да се отървем от тях за дни

https://zdravno.net/narodna-medicina/napukani-peti-s-tezi-tri-lesni-stapki-e-vazmozhno-da-se-otarvem-ot-tyah-za-dni/140752 Zdravno.net
Напукани пети? С тези три лесни стъпки е възможно да се отървем от тях за дни

Напуканите пети са не само дерматологичен проблем, но и смачква самочувствието ни

Има лесни стъпки, с които е възможно да ес отървем от проблема напукани пети.

За първата стъпка са ни необходими топла вода, две големи лъжици сода, също така пемза  и две супени лъжици сол. Изсипете в легена водата, прибавете содата и солта.

Потопете краката си в съда за около петнадесет минути. След това подсушете и изтрийте с мека пемза, за да премахнете мъртвите клетки.

За втората стъпка ни трябват две лъжици масло-бадемово или маслинено.Сложете маслото в купа и прибавете голяма лъжица захар. Така скрабът е готов. Трийте с него петите за около пет минути. После изплакнете с вода.

За третата стъпка са ни необходими свещ и масло. В голям съд слагаме две големи лъжици от маслото и добавяме малко парченце от свещта.

Напълваме съдът с топла вода и чакаме да се охлади. Така получената кремообразна маса е готова за използване. Нанасяме сместа на цялото ходило и слагаме отгоре чорапите.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.