Не хвърляйте черупките на орехите!Спасяват ни от диабет, запушени съдове на кръвта и още…

https://zdravno.net/narodna-medicina/ne-hvarlyayte-cherupkite-na-orehitespasyavat-ni-ot-diabet-zapusheni-sadove-na-kravta-i-oshte/132097 Zdravno.net
Не хвърляйте черупките на орехите!Спасяват ни от диабет, запушени съдове на кръвта  и още…

Всеки знае ползата от орехите

Но изненадата са черупките от орехи. С отварите, приготвени от тях се лекуват диабет, сърдечно-съдови болести, атеросклероза.

Отварата е много ефикасна и при прочистване на кръвоносните съдове. Приготвя се по следния начин. Взимат се черупките на 40 ореха, счукват се изключително ситно и се поставят в стъклен съд. Заливат се с половин литър водка. Сместа се оставя да престои за седмица Лекарството се приема по една супена лъжица,  десетина минути преди хранене, на гладно.

Може да се направи отвара и против екземи и възпаления. Тенджера се пълни до половината с орехови черупки. Допълва се с вода и се вари дотогава, докато течността потъмнее. Прецежда се и се разрежда в съотношение едно към десет с вода. След като болното место се измива, слага се компрес от отварата.

Останалата част от лекарството се слага в тъмна бутилка, на тъмно и хладно място. Преди употреба се разклаща. С такава отвара може да се лекува и язва на дванадесетопръстника. За да я приготвите, трябва да се вземе онази част от ореха, която е разпоредител на ядките.

За целта са необходими пет ореха, които се заливат с половин литър топла вода. Сместа престоява час ,след което се прецежда и се залива с половин литър прясно мляко. Пие се по три пъти на ден, сутрин на гладно, десет минути преди хранене, вечер-преди лягане.

Тази отвара помага да се лекува диабет, лошо храносмилане, както и проблеми с щитовидната жлеза. Помага и срещу кашлица.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.